Σαν βόμβα στα κεφάλια των developers όλου του κόσμου, έσκασε η είδηση του ότι η Microsoft αγόρασε την μεγαλύτερη πλατφόρμα version-control, το GitHub.

GitHub, Linux και Microsoft

Το GitHub είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στους προγραμματιστές να φιλοξενήσουν τον κώδικα τους χρησιμοποιώντας το δημοφιλές σύστημα διαχείρισης κώδικα Git, το οποίο εφευρέθηκε το 2005 από τον ιδρυτή του Linux, Linus Torvalds. Κοινώς, είναι βασικό εργαλείο για προγραμματιστές και επιχειρήσεις ανάπτυξης λογισμικού, με βάση το οποίο οργανώνουν και διαχειρίζονται τον κώδικα τους. Η γοητεια του ωστόσο έγκειται στο γεγονός του ότι εκτός από εργαλείο, αποτελεί και το βασικό μέσο διαμοιρασμού open-source κώδικα μεταξύ των τεχνολογικών Geeks.

Σφοδρές οι αντιδράσεις από προγραμματιστές

Δημιουργήθηκε από τα χέρια της Linux και κατέληξε στα χέρια της Microsoft.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε ήδη μεγάλη δυσαρέσκεια μεταξύ προγραμματιστών με πολλούς από αυτούς ήδη να ‘μετακομίζουν’ τον κώδικα τους σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως το GitLab και το BitBucket. Το Twitter γέμισε με δημοσιεύσεις τύπου:

“Η Microsoft κατέστρεψε το Skype. Το GitHub αποτελεί τον επόμενο στόχο της λίστας θανάτου της.”

“Κατέστρεψε και το Hotmail επισης

Ωστόσο εκπρόσωπος της Microsoft, προσπαθώντας να καθησυχάσει τα πνεύματα ανέφερε πως

“Το GitHub θα συνεχίσει να διατηρεί το ήθος προς τους developers και θα λειτουργεί ανεξάρτητα αποτελώντας μια πλατφόρα για τους προγραμματιστές σε όλες τς βιομηχανίες.”

Προς το παρόν, κάπου εδώ θα πρέπει να σας αφήσω, καθώς ο Windows Microsoft υπολογιστής μου αποφάσισε μόνος του να κάνει ‘scheduled’ forced update χωρίς την άδεια μου

sudo shutdown -h now