Η εταιρεία The Unseen, δημιούργησε διάφορες βαφές μαλλιών η οποίες αλλάζουν χρώμα, ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Οι βαφές αυτές αλλάζουν προσωρινά το χρώμα των μαλλιών, ανάλογα με τον τύπο τους. Από μαύρο (ανοιχτό) σε κόκκινο (της φωτιάς), από ασημί σε μπλε, από μαύρο ή μπλε σε λευκό και από μαύρο σε κίτρινο, σύμφωνα με το Forbes. Οι βαφές αυτές μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν μετά από μερικά λουσίματα χωρίς διαρκείς ζημιές.

Βαφή μαλλιών που αλλάζει χρώμα σύμφωνα με την θερμοκρασία. The Unseen

Η ενδιαφέρουσα αυτή εφεύρεση αποτελείται από θερμοχρωμική μπογιά, μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε διάφορα αντικείμενα (π.χ μεταλλικά κουτιά). Για καλό και για κακό σας προειδοποιούμε: Μην δοκιμάσετε να βάψετε το μαλλί σας με οποιαδήποτε τέτοια μπογιά, καθώς είναι τοξική! H The Unseen δημιούργησε μια τέτοια βαφή φιλική προς το ανθρώπινο μαλλί και δέρμα.

Βαφή μαλλιών που αλλάζει χρώμα σύμφωνα με την θερμοκρασία. The Unseen

Σύμφωνα με το IflScience η βαφή αυτή στηρίζεται σε μόρια με βάση τον άνθρακα ( carbon-based molecules ), τα οποία πραγματοποιούν αναστρέψιμες αντιδράσεις με τον εαυτό τους, όταν η θερμοκρασία αλλάζει. Πάνω από μια θερμοκρασία, τα μόρια αυτά απορροφούν εκλεκτικά ακτινοβολία από το ηλιακό φάσμα ( ή το εκάστοτε τεχνητό φως ) με αποτέλεσμα να αλλάζει το χρώμα τους, τονίσει η The Unseen.

Παράλληλα γίνεται η προσπάθεια το προϊόν να γίνει εμπορικά διαθέσιμο καθώς και να δημιουργηθούν μονίμου αποτελέσματος βαφές.

Αφήγηση: Άννα Δημητρίου
Φωτογραφίες: The Unseen/Christel Chaudet/Kieran Tudor/Mizzie Logan